Over R o o t F o t o g r a f i e

 

 

 

 

 

 

 

 

NB:

Op alle foto's is copyright van toepassing.

 

 

 

Mijn speciale dank aan:

 

Ariane Wachsmuth (technische ondersteuning)

Noa Eyl (coverfoto)

Herman van Veen en Rowwen Heze die mij de kans hebben gegeven hen tijdens een soundcheck en optreden te fotograferen en Rein Mercha voor zijn medewerking aan mijn fotografie.

Ben Franswa (RTV Midden Brabant).

 


 

Root Fotografie

Wie is de violist op mijn homepage?

Zijn naam is Noa Eyl, 26 jaar, en allround musicus. Hij is afgestudeerd aan het conservatorium, zijn docente was de beroemde vioolpedagoge Coosje Wijzenbeek. Noa is ambassadeur van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) en heeft van hen een viool uit 1783 in bruikleen , gemaakt door Widhalm Lauten. Hij heeft twee maal het Prinses Christina Concours gewonnen, de eerste keer toen hij 13 jaar was, de tweede keer toen hij 18 jaar was. Dit heeft geleid tot veel optredens in het buitenland met verschillende klassieke ensembles.

Hij is zich daarna gaan focussen op de jazzmuziek en heeft zo de Basily Familie ontmoet, waar hij nu zes jaar bij speelt. Noa speelt in diverse projecten; Klezmerband Troikastan, een nieuwe theaterproductie genaamd Heine Project over de Joods Duitse schrijver en dichter Heinrich Heine. Verder werkt hij met een nieuw strijkersensemble aan moderne dans en muziek en heeft een contract bij het Internationaal Danstheater. Bij gelegenheid speelt hij nog bij het Harlekijn Orkest (Herman van Veen).

Ik heb Noa leren kennen tijdens een optreden in Den Haag met de Basily Gipsy Band, stuk voor stuk zeer getalenteerde musici die met heel veel passie hun muziek ten gehore brengen. Zowel jazz, als de originele zigeunermuziek.

Waarom juist de foto van Noa? Voor mij symboliseert deze foto dat modern en klassiek heel goed samengaat, hetgeen ook betekent dat muziek voor iedereen toegankelijk is. Voor mij betekent fotograferen het vastleggen van  emotie die artiesten tonen bij een optreden, het kiezen van het juiste opnamemoment is voor mij de ultieme uitdaging. 

Dit brengt mij tot hetgeen ik doe: voornamelijk entertainment-fotografie, trouwreportages, studiofotografie en bedrijfsfotografie,  maar ook het afscheid van een dierbare probeer ik zo mooi en goed mogelijk vast te leggen.

Ik hoop dat iedereen met veel plezier naar mijn foto's kijkt, ook is het misschien niet de smaak van iedereen, ik heb ze stuk voor stuk met liefde en plezier gemaakt.